11 Ekim 2008 Cumartesi

ŞİRKET EVLİLİKLERİ NEDİR



Kişiler evlenir, boşanır ya da hakim kararıyla ayrı yaşayabilirler.

Şirketler de tıpkı insanlar gibi evlenebilir (devir ve birleşme), boşanabilir (tam bölünme) ya da varlıklarını daha karlı yönetmek için bir süre ayrı yaşayabilirler (kısmi bölünme)

Kişilerin evlenme, boşanma ya da süreli ayrı yaşamaları Medeni Kanun hükümleri çerçevesinde belirlenmiştir.

Oysa birer tüzel kişilik olan şirketlerin evlilik, boşanma ve ayrı yaşamaları Medeni Kanun gibi tek bir yasa ile düzenlenmediği gibi sorun sadece hukuksal yapılanma sorunu da değildir.

Farklı yasalara ve hukuksal yapılanma ihtiyacına ek olarak, şirketlerin birleşmeleri öncelikle iki farklı kültürün kaynaştırılması sorununu getirir.

Yani ortaklık yapıları, örgütsel oluşum, yönetsel yaklaşım, mali yapılanma, finansman yapısı, bilgi sistemleri entegrasyonu ve insan kaynakları yönetimi de şirketlerin evliliklerinin sağlıklı, mutlu ve uzun ömürlü olması için şarttır. Şirket evlilikleri gibi şirket boşanmaları yani bölünmelerinde de her iki tarafın uygun koşullarda ayrılması ve ayrıldıktan sonra hayatlarını başarı ile sürdürebilmeleri için yapılması gereken önemli yönetim danışmanlığı çalışmaları vardır.

Tüm bu çalışmalar sadece hukuk ile çözülemeyen, ekip çalışması ve farklı alanlarda uzmanlık gerektiren çalışmalardır.

CONSULTURK, şirketlerin birleşme, devir ve bölünme konularındaki stratejik kararlarında ve kararların uygulanmasında hukuksal, finansal, mali ve yönetsel alanlarda yönetim danışmanlığını bir bütün olarak sunan tek Türk yönetim danışmanlığı şirketidir. Üstelik bu hizmetleri müşterilerine son derece cazip koşullarda sunmayı kendisine ilke edinmiştir.

Gelin görüşelim. Bize ihtiyaçlarınızı anlatın, size deneyimlerimizi aktaralım. Kuşkusuz tercihiniz bizden yana olacaktır.

Kuruluş misyonumuz ve felsefesimiz doğrultusunda, CONSULTURK birleştirir, böler, yeniden şekil veriririz, doğru zamanda ve doğru yerde. İşte farkımız budur.

Hiç yorum yok: