8 Ocak 2009 Perşembe

KRİZE KARŞI "M&A" EN İYİ YOL



KOBİ durgunluğu evlenerek aşıyor
Geçen yılın ilk 3 çeyreğinde 7 milyar avro olan birleşme ve satın almaların değeri, küresel krizin etkisinin artığı bu yılın 9 aylık döneminde 9,5 milyar avroya yükseldi
Intercity'nin yüzde 45'ini satın alan Japon Mitsubishi, 4 yılda 3 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıklamıştı

Türkiye'de KOBİ Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar raporu, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) zorlaşan küresel rekabet ve kriz ortamında birleşme yoluyla ayakta kalmaya çalıştığını ortaya koydu.

Birleşme ve satın almalar konusunda dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından birisi olan Merger Market'in, KPMG düzenlediği toplantı ile ortaya çıkan raporun sonuçları basına duyuruldu.

9.5 MİLYAR AVROYA YÜKSELDİ

Değeri açıklanmış işlemler karşılaştırıldığında geçen senenin ilk üççeyreğinde 7 milyar avro olan birleşme ve satın almaların değerinin bu yıl aynı süre zarfında 9,5 milyar avro olduğu belirtildi.

Geçen yıl ilk üççeyrekte 45 satın alma ve birleşme gerçekleştirilirken, bu sene aynı süre zarfında 61 işlem gerçekleştiği ve Türk şirketleri arasındaki evliliklerde görülen azalmaya rağmen yurtdışından gelen yatırımda artış olduğunu vurgulandı.


2008'de değeri 1 milyar avro'dan fazla olan en büyük 2 işlemin Migros - BC Partners ve BAT - Tekel satın almaları olduğu belirtilen raporda, en fazla işlemin yüzde 28'lik bir oranla imalat sektöründe olduğunu kaydedildi.

M&A (birleşme ve satın alma rakamlarının )2007'de 22 milyar dolar, 2008'de 15-16 milyar dolar civarında olacağını ve önümüzdeki 3 yılda 40 milyar $ gelecek


2008 ortasında yapılan tahminlerde Türkiye'ye 2010 dâhil önümüzdeki üç yıllık süreçte toplam 40 milyar dolarlık yabancı yatırımı öngörülüyor.

Son zamanlarda ziraat, tarım ve gıda sektörüne özellikle Orta Doğu'dan ilgi gelmeye başladığını belirtti.

BORSA, DÖVİZ ,ALTIN VE GAYRİMENKUL E YATIRIM RİSKLERİNİN HESAPLANAMADIĞI 2009 DA KRİZE KARŞI TEK ÇÖZÜM REEL M&A dır.
KOBİ ler ya birleşiniz ya da satın alınız...









>
>

1 yorum:

Tara Omar dedi ki...

Ben Tara Omar, şu anda Belarus'ta yaşıyorum. Şu anda Dört çocuklu bir dulum ve dünya salgını nedeniyle mali bir durumda kaldım ve faturalarımı yeniden finanse etmem ve ödemem gerekiyordu. Hem özel hem de kurumsal çeşitli kredi firmalarından kredi almayı denedim ama asla başarılı olamadım ve çoğu banka kredimi reddetti. Ama Allah'ın izniyle, herhangi bir projeyi %2 oranında finanse etmeye istekli bir grup yatırımcıyla çalışan bir kredi memuru ile Tanrı'nın adamı tanıştırıldım Bay Benjamin Lee bana 150.000,00 USD kredi verdi ve Bugün bir işletme sahibiyim ve çocuklarım şu anda iyi durumdalar, eğer herhangi bir firma ile temasa geçmeniz gerekiyorsa, stres olmadan kredi, kredi kontrolü yok, sadece %2 faiz oranı ve daha iyi geri ödeme planları ve programı ile ortak imza yok, lütfen Bayan Benjamin Lee ile iletişime geçin (247officedept@gmail.com). Bunu yaptığımı bilmiyor ama şimdi çok mutluyum ve insanlara onun hakkında daha fazla bilgi vermeye karar verdim ve ayrıca Tanrı'nın onu daha çok kutsamasını istiyorum. Onunla whats-App : + 1-989-394-3740 aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz. .